Boktips: Dont Make Me Think

Jag läste precis klart boken Don’t Make Me Think av Steve Krug och här kommer en liten recension.

Boken är kort och lättläst, full av färger och bilder. Ingen dagstidningskvalité, man har lagt lite krut på den tryckta produkten. De första kapitlen, och större delen av boken, ägnar sig åt designråd för interaktionsdesign av webbsidor. Till exempel hur en användare söker av en sida efter information, hur sidans navigation bör fungera, utformning av förstasidan o.s.v.

Efter det kommer en del som handlar om användningstester och hur man praktiskt utför tester med liten budget. Boken avslutas med ett kapitel om hur man hanterar besvärliga chefer.

Don’t Make Me Think vill vara den bok om användbarhet alla som utvecklar webbsidor har tid att läsa och det lyckas den bra med. Bra exempel och roliga anekdoter gör att ideérna och råden sjunker in och det är lätt att relatera dem till ens egna projekt.

Som introduktion till webb-användbarhet är den nog perfekt. För mig som läst lite innan och jobbat en del ger den nog inte lika mycket, men en del bra och läsvärda påminnelser om vad som är viktigast att tänka på.

Den senaste upplagan är från 2005 och lärdomarna är fortfarande aktuella men exemplen känns mossiga. Inte så konstigt med tanke på utvecklingstakten på webben.

Don’t Make Me Think på Adlibris

Don’t Make Me Think på Amazon

Nästa bok på min lista är A Project Guide to UX Design av Chandler/Unger. Den verkar mycket lovande, återkommer.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s